6 tips om met meer focus te werken in je interieurbedrijf

Je herkent het vast: je kunt je niet concentreren, voelt je snel afgeleid en hebt misschien zelfs wel last van uitstelgedrag. Je hebt een hele dag gewerkt en voor je gevoel toch niks gedaan. Dat overkomt meer collega’s dan je misschien denkt. 

1. Ontdek de echte oorzaak 

Hoe komt het? Goed is om na te gaan waarom je niet in de flow kunt komen. Heb je geen inspiratie? Dan kun je beter een andere – meer algemene – taak oppakken en het een aantal uren of een dag later nog eens proberen. Heb je uitstelgedrag? Geef jezelf dan een schop onder je kont (je baas doet het tenslotte niet). Wat heb je nodig om je geïnspireerd te voelen? Als dat mensen om je heen zijn, ga dan in een cafeetje verder werken. Is dat de natuur? Maak dan een wandeling, dan komt de rest vanzelf. 

2. Zet je WhatsApp even uit en vliegtuigmodus aan 

Zelf word ik het meeste en snelste afgeleid door mailtjes en WhatsApp-berichten die mijn dag overvallen. Wat mij persoonlijk daarom goed helpt is om mezelf af te zonderen van mijn telefoon. Leg je telefoon dus gerust eens een uur weg waardoor je voorkomt dat je onnodig uit je focus te wordt gehaald.  

Wil je liever mensen niet laten wachten op jouw reactie, zorg er dan voor dat je VA of collega/freelancer het even van je kan overnemen. Maar laten we ook eerlijk zijn: hoe erg kan het zijn om even een paar uurtjes of een dag(deel) niet bereikbaar te zijn? 

3. Zet je omgeving even uit 

Wat bij mij altijd goed werkt zijn mijn noise cancelling earpods. Je hoort ruis om je heen minder goed. Ik deel mijn kantoor met anderen en word dan niet direct uit mijn focus gehaald als iemand een telefoontje krijgt als ik een taai stuk tekst lees. Oortjes filteren en dempen het geluid in jouw omgeving waardoor jouw focus scherp blijft. 

4. Werk in blokken 

Deel je werkdag op in blokken. Werk bijvoorbeeld een uur aan je e-mails en neem na een korte pauze een tijdsblok om aan een project te werken zonder onderbrekingen. Dit zorgt ervoor dat je gefocust blijft en productiever bent. Je kunt je niet alleen beter concentreren, maar het vermindert ook je stress en vergroot je efficiëntie. 

5. Pauzes en beweging 

Vergeet niet om ook pauzes in te lassen. Loop af en toe even naar beneden, haal een kopje koffie of doe een korte wandeling. Het klinkt simpel, maar hoe vaak pak jij wat drinken op een dag? Ik te weinig en kan helemaal opgaan in mijn werk waardoor ik letterlijk vergeet te eten en plassen. Gelukkig heb ik kantoorgenoten die me vragen mee te gaan lunchen en daardoor neem ik pauze. Even een frisse neus halen, zorgt ervoor dat je bloed weer lekker stroomt. Het kan je helpen om je hoofd even te legen, zodat je er vervolgens weer helemaal tegenaan kan. 

6. Zorg voor een goede akoestiek 

Het creëren van een optimale geluidsomgeving is cruciaal voor je concentratie en productiviteit. Door akoestische oplossingen en aanpassingen in jouw routine kun jij een effectieve werkplek creëren. Je wilt jezelf niet horen denken, dat is pas echt vermoeiend. Ontdek wat het beste werkt voor jou en jouw specifieke situatie. Je zult merken dat met de juiste aanpak je productiviteit en focus aanzienlijk zullen toenemen.  

Laat een reactie achter

Deel deze blog:

&

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wil jij groeien in je ondernemerskwaliteiten en/of het bedrijf creëren dat je wilt? Vraag jij je af wat daarvoor nodig is? Loop je vast en weet je niet wat nu handig is om als eerste stap te zetten? Meld je dan aan voor een gratis sparsessie. 

gratis sparsessie

Lees meer