Beurzen en events 2023 voor interieurprofessionals

Bij welke beurzen en events moet je nu zijn als interieurprofessional? Wat is interessant om te bezoeken als expert wat daadwerkelijk ook iets toevoegt voor jou als ondernemer in de interieurbranche?

Hoeveel ervaring je hebt als interieurprofessional en welk specialisme je hebt als expert, bepaalt voor een groot deel welke beurzen en events voor jou interessant zijn. Graag neem ik je in deze blog mee in de agenda voor 2023.

Starters
Voor een starter is eigenlijk alles leuk en voegt iets toe aan je merken- en materialenkennis en je netwerk. Milaan en Parijs zijn wat verder weg. Doe dat gerust een jaartje later, je kunt niet alles in 1 jaar bezoeken én je eerste opdrachten aannemen. Maak zorgvuldig keuzes en vraag aan andere interieurprofessionals in je netwerk wat zijn/haar ervaring is met de betreffende beurs of het event. Je hoeft niet overal bij te zijn en kies momenten die bij je passen. De vtwonen en designbeurs kan ook nog leuk zijn om te bezoeken! In de basis is dit wel een consumentenbeurs en niet voor iedereen zal dit een toevoeging zijn. Een interieurstylist zal blij worden van Show-Up (retail inkoopbeurs), Maison & Object Paris en ook beurzen als Design District Rotterdam en Dutch Design week Eindhoven.

Ervaring 1-3 jaar
Voor interieurprofessionals die uit de startfase zijn, zullen niet alle events en beurzen interessant zijn. Ben jij geïnteresseerd in kunst en design? Sla dan zeker Design Icons Amsterdam en Dutch Design week niet over. Wil je jouw meubel merkenkennis vergroten? Bezoek dan IMM Cologne in Keulen! Material District in Utrecht is interessant als je jouw materialenkennis wilt verbreden. Ook Object Rotterdam is echt een aanrader!

Gevorderd interieurprofessional
Ben jij doorgewinterd interieurprofessional? Dan zul je weten welke beurzen en events voor jou interessant zijn. Mijn ervaring is dat Maison & Object in Parijs en de vtwonenbeurs (alleen de businessdag wel) niet zo interessant zijn om te bezoeken. Dat geldt niet voor iedereen, zo zijn er anderen die dit wel weer vinden. Voor mij persoonlijk staat op mijn wensenlijstje om dit jaar naar Milaan te gaan (de beurshal sla ik over, alleen Milaan Design week) en ook in Kopenhagen een bezoek te brengen aan 3daysofdesign.

Agenda 2023
19-23 januari
Maison & Objet Paris
Inkoopbeurs voor retail

22-24 januari
Destination Design Eindhoven
business event voor interieurprofessionals 

29-30 januari
Showup Expo Vijfhuizen
Inkoopbeurs voor retail

10-12 februari
Object Rotterdam
Pop-up voor designlabels, bekende ontwerpers en aanstormende talenten

8-10 maart
Material District Utrecht
Tentoonstelling van de nieuwste materialen en inspirerende sprekers

1-2 april beurs
Design Icons Amsterdam
Vintage design beurs

18-23 april
Salone del Mobile Milaan
Milaan design week

24-26 Mei Design District Rotterdam

4-7 juni
IMM Cologne Keulen
Meubel en interieurtrends

7-9 juni
3daysofdesign Kopenhagen
Podium voor nieuwe producten, designverhalen en ontwerpers

3-4 september
Showup Expo Vijfhuizen
Inkoopbeurs voor retail

14-16 september
GLUE Amsterdam
3-daagse design route

27-28 september
Architect @work Amsterdam

5 oktober
vt wonen & design beurs Expo Vijfhuizen
Business tuesday

21-29 oktober
dutch design week Eindhoven
Creativiteit en innovatie

Mis jij nog iets belangrijks in dit rijtje? Laat het weten in een reactie en ik voeg het event toe aan de agenda!

  1. Menno Bouma says:

    Hallo! Jullie kunnen ook nog de Brussels Design Market vermelden. Deze grote internationale Vintage Design markt wordt gehouden in Brussel op 23 en 24 september 2023.

    Hartelijke groet,
    Menno Bouma
    Mister Parker | Vintage Design

Laat een reactie achter

Deel deze blog:

&

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wil jij groeien in je ondernemerskwaliteiten en/of het bedrijf creëren dat je wilt? Vraag jij je af wat daarvoor nodig is? Loop je vast en weet je niet wat nu handig is om als eerste stap te zetten? Meld je dan aan voor een gratis sparsessie. 

gratis sparsessie

Lees meer