Subsidies & Regelingen

Als ondernemer kun je van verschillende subsidies en regelingen gebruik maken. Bij de Kamer van Koophandel vind je een compleet overzicht die er voor ondernemers zijn. Hieronder vind je wat concrete voorbeelden die waarschijnlijk voor jou als zelfstandig interieurprofessional gelden.

Belastingdienst
Informeer bij je boekhouder of financieel adviseur welke specifieke regelingen en kortingen voor jou als ondernemer gelden. Wat waarschijnlijk voor de meeste interieurprofessionals geldt is de kleinschalige investeringsaftrek van de belastingdienst. Vanaf €2401,- kun je 28% van het investeringsbedrag aftrekken.

Opstartkosten
In de startfase van je bedrijf doe je veel investeringen. Zowel op het gebied van trainingen en cursussen als wellicht in coaching gesprekken. Je kunt een half jaar voor de officiële start van je bedrijf alle kosten opvoeren als bedrijfskosten (en dus de btw aftrekken in je aangifte bij de belastingdienst)

De startfase voorbij
Als je al langer onderneemt kun je niet meer van startersregelingen gebruik maken. Gelukkig maar! Dat betekent waarschijnlijk dat je bedrijf loopt en je al een inkomen haalt uit je onderneming. Ook voor ondernemers die al langer bezig zijn er verschillende opties om van een tegemoetkoming gebruik te maken zoals:
 
Werktuig PPO subsidie
Voor het Mentorship of ondernemersprogramma kun je hiervan gebruik maken. Via https://werktuigppo.nl/ kun je alle voorwaarden en meer informatie lezen. Let op: je hebt minimaal een MBO-4 vakdiploma als interieurprofessional nodig om aanspraak te maken op de regeling

- Provinciale subsidies
Er zijn per provincie ook verschillende regio gebonden subsidies, waar je je voor kunt aanmelden (zoals Opijver in de Achterhoek en De Startversneller in Gelderland).

Erkenning
Laura Hindriks academie heeft een CRBKO registratie en staat ingeschreven in het CRKBO-register. Daarom is er een btw vrijstelling van toepassing.

Bekijk ook de lesbrochure voor meer informatie.

Wanneer je besloten hebt om lessen te gaan volgen uit de academie, is het op verzoek mogelijk om vooraf een offerte te laten opstellen. Dit geldt voor het ondernemersprogramma of Mentorship traject. Na deelname ontvang je na een slotgesprek een certificaat. Dit kun je aanvragen via academie@laurahindriks.nl.