Beurzen en events 2024 voor interieurprofessionals

Het nieuwe jaar staat alweer voor de deur! Welke events en beurzen staan er in 2024 in de interieurbranche op het programma? Hieronder vind je een handig overzicht om alvast in je agenda te reserveren.

Hoeveel ervaring je hebt als interieurprofessional en welk specialisme je hebt, bepaalt voor een groot deel welke beurzen en events voor jou interessant zijn.

Starters
Voor een starter is eigenlijk alles leuk en voegt bijna alles wel iets toe aan je merken- en materialenkennis en je netwerk. Maar je kunt niet alles bezoeken in 1 jaar en dat hoeft ook niet. Milaan en Parijs zijn wat verder weg, doe dat gerust een jaartje later. Maak zorgvuldig keuzes en vraag aan andere interieurprofessionals in je netwerk wat zijn/haar ervaring is met de betreffende beurs of het event. Je hoeft niet overal bij te zijn en kies momenten die bij je passen. De vtwonen en designbeurs kan ook nog leuk zijn om te bezoeken! Afgelopen jaar was er een ‘business tuesday’ wat handig is met een gevuld programma. In de basis is dit verder een consumentenbeurs en niet voor iedereen zal dit een toevoeging zijn. Een interieurstylist zal blij worden van Show-Up (retail inkoopbeurs), Maison & Object Paris en ook beurzen als Design District Rotterdam en Dutch Design week Eindhoven.

Ervaring 1-3 jaar
Voor interieurprofessionals die uit de startfase zijn, zullen niet alle events en beurzen interessant zijn. Ben jij geïnteresseerd in kunst en design? Sla dan zeker Design Icons Amsterdam en Dutch Design week niet over. Wil je jouw meubel merkenkennis vergroten? Bezoek dan IMM Cologne in Keulen! Material District in Utrecht is interessant als je jouw materialenkennis wilt verbreden. Ook Object Rotterdam is echt een aanrader!

Gevorderd interieurprofessional
Ben jij doorgewinterd interieurprofessional? Dan zul je weten welke beurzen en events voor jou interessant zijn. Mijn ervaring is dat Maison & Object in Parijs en de vtwonenbeurs niet zo interessant zijn om te bezoeken. Dat geldt niet voor iedereen, zo zijn er anderen die dit wel weer vinden. Voor mij persoonlijk staat op mijn wensenlijstje om dit jaar Kopenhagen een bezoek te brengen aan 3daysofdesign.

   

Januari

14-18 januari
IMM Cologne Keulen
Meubelbeurs voor interieur

18-22 januari
Maison & Objet Paris
Inkoopbeurs voor retail

Februari
2-4 februari
Object Rotterdam
Pop-up voor designlabels, bekende ontwerpers en aanstormende talenten

4-5 februari
Showup Expo Vijfhuizen
Inkoopbeurs voor retail

Maart
6-8 maart
Material District Utrecht
Tentoonstelling van de nieuwste materialen en inspirerende sprekers

16-17 maart
Brussels Design Market
Internationale Vintage Design markt

April
6-7 april beurs
Design Icons Amsterdam
Vintage design beurs

16-21 april
Salone del Mobile Milaan
Milaan design week

Mei
29-31 mei
Design District Rotterdam
vakevenement voor interieurdesign

Juni
12-14 juni
3daysofdesign Kopenhagen
Podium voor nieuwe producten, designverhalen en ontwerpers

September

1-2 september
Showup Brabandhallen – Den Bosch
Inkoopbeurs voor retail

5-9 september
Maison & Objet Paris
Inkoopbeurs voor retail

11-12 september
Architect @work Amsterdam

19-22 september
GLUE Amsterdam
3-daagse design route

15-17 september
Destination Design Eindhoven
Design event voor interieurprofessionals 

Oktober
1-6 oktober
vt wonen & design beurs Expo Vijfhuizen
Consumenten woonbeurs

19-27 oktober
dutch design week Eindhoven
Creativiteit en innovatie

Via verschillende leveranciers of merken kun je vaak gratis toegangskaarten voor beurzen ontvangen. Welke beurs of event is jouw favoriet?

Laat een reactie achter

Deel deze blog:

&

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wil jij groeien in je ondernemerskwaliteiten en/of het bedrijf creëren dat je wilt? Vraag jij je af wat daarvoor nodig is? Loop je vast en weet je niet wat nu handig is om als eerste stap te zetten? Meld je dan aan voor een gratis sparsessie. 

gratis sparsessie

Lees meer